Upskilling

By 29 augustus 2017Nieuws

Opwaarderen door te leren; dat is upskilling. Upskilling zorgt ervoor dat zowel individuen als bedrijven een “upgrade” krijgen ten behoeve van de arbeidsmarktpositie van het individu en de concurrentiepositie van het bedrijf via het verhogen van professionele vaardigheden en kennis.

didact - home

De 5 voordelen van upskilling voor jou als werknemer:

Ontwikkel competenties die je in staat stellen een loopbaan uit te bouwen. Wil je een stapje hoger op de ladder van je professionele carrière? Dan is het zinvol om pro-actief te werk te gaan en je vaardigheden uit te breiden. Hou je vakmanschap op peil of word expert in een heel nieuw domein.

Want je bent het waard!

Verhoog je waarde op de arbeidsmarkt. Blijf niet teren op je basisdiploma en verworven vaardigheden. Upskilling zorgt ervoor dat je goed gewapend blijft om je carrière verder uit te bouwen: hou je vakmanschap op peil!

‘Trendy’ zijn is een meerwaarde.

De versnelde technologische innovatie en de invoering van nieuwe organisatievormen hebben de behoefte aan voortdurende ‘upskilling’ sterk doen toenemen (Cappelli et al., 1997). Zorg ervoor dat je bij blijft en op de hoogte bent van de nieuwe technologische trends in je vakgebied. Studeer bij en lees gespecialiseerde literatuur om mee te zijn op het vlak van innovaties.

Het loont de moeite!

Je investeert zowel in jezelf als in de toekomst van je bedrijf. Upskilling zorgt ervoor dat je sterk staat om te onderhandelen, bijvoorbeeld over een salarisverhoging. Door extra kennis en vaardigheden verhoog je je waarde op de arbeidsmarkt

Hogerop, op weg naar de top.

Upskilling leidt ertoe dat je naar een volgend niveau in je loopbaan kunt gaan op basis van je nieuwe vaardigheden.

Verandering van droom naar werkelijkheid.

Indien je overweegt van carrière te veranderen, zal upskilling ervoor zorgen dat je een stevig uitgangspunt hebt.

 

De 5 voordelen van upskilling voor jou als onderneming:

 

Leren om te innoveren.

Upskilling van de vaardigheden van je werknemers door middel van training fungeert als een hefboom voor competentie-ontwikkeling en innovatie. Upskilling is een broodnodige investering die op veel vlakken zal opbrengen: maak je bedrijf klaar voor de toekomst. Doe je dit goed, dan hou je niet alleen de vakkennis en expertise van je medewerkers op peil; tevreden werknemers zullen zich ook opstellen als loyale ambassadeurs van je organisatie.

Blijf bij.

Technologie evolueert razendsnel. Voor de toekomst van je bedrijf is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe uitrustingen, technieken en materialen.

Houd werknemers blij.

Geef je mensen de kans om hun interesse en competentie naar een hoger niveau te tillen. De creativiteit en resultaten zullen verhoogd worden in een nieuwe stimulerende omgeving.

Beperkte leermogelijkheden dragen bij tot een groter personeelsverloop binnen je onderneming: upskilling is een middel om personeelsverloop in te perken waardoor je bedrijf sterker op de arbeidsmarkt staat.

Naar de top.

Een op en top leeromgeving zal ervoor zorgen dat de technische en intellectuele aspecten van het beroep beter begrepen worden. Uw klanten zullen er voordeel uit halen.

Investeren en beloond worden.

Personeel dat ontslag neemt is veel meer dan alleen een verlies op praktisch vlak. Investeren in nieuwe personeelsleden is duur, zowel op het vlak van aanwerving als training. Upskilling kan ervoor zorgen dat werknemers gemotiveerd worden om te blijven. Werknemers die worden uitgedaagd om te groeien en te bloeien zijn trouw.

Hoe wordt upskilling realiteit?

Om upskilling in een bedrijf te introduceren is een strategisch plan nodig.

  • Investeer werktijd voor opleiding. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van micro-topics waar slechts zeer beperkte tijd voor nodig is
  • Laat medewerkers een persoonlijk upskilling plan uitwerken met als doel hun eigen leven te verbeteren. Reik een professioneel certificaat uit als beloning.
  • De uitwerking van een e-platform kan upskilling ondersteunen. Hou de kosten voor alle opleidingen beperkt dankzij schaalvoordelen blijven

Didact kan u met raad en daad bijstaan voor de ondersteuning en praktische toepassing van upskilling.

Erik Van Kempen, Didact consultant, heeft jarenlange ervaring als e-learning specialist en bespreekt graag met u hoe u via uw vertrouwde AFAS InSite-platform online upskilling cursussen kan aanbieden

Wenst u graag een afspraak? Klik hier voor een vrijblijvende demonstratiesessie van Didact.
Meer weten? Bekijk onze how-to video en zie hoe eenvoudig e-learning geïntegreerd wordt binnen AFAS Software