Software Simulaties

By 13 augustus 2018Nieuws

Software simulaties zijn een krachtige manier om een gebruiker te leren hoe een bepaalde software applicatie werkt.

Stel je introduceert een nieuw declaratie systeem in de organisatie, of je wil dat iedereen uren boekt via een web app, dan dien je wel de juiste training te geven.

Je kan er voor kiezen een Word bestand of een PDF mee te sturen, maar niet iedereen snapt dan meteen wat er moet gebeuren. Met zijn allen afspreken in een klaslokaal en door de stappen heen lopen, dat is ook niet ideaal en kost veel tijd en moeite.

Wat zou het dan handig zijn om hiervoor een korte e-learning te hebben die stap voor stap door de applicatie loopt en tegelijk uitlegt wat er waar moet worden ingevuld en welke uitzonderingen er zijn. Dit kan eenvoudig met Software Simulaties gedaan worden. Hiermee maak je een doorloop van de software, terwijl je de gebruiker informatie kan geven.

Dit zijn dus geen filmpjes waar we het over hebben, maar je moet echt de stappen uitvoeren, zoals je als gebruiker ook dient te doen. Je kan niet verder met de module, voor je de juiste handeling hebt verricht. Doe je het fout, dan komt er een melding in beeld te staan wat je wel dient te doen.

Zo kan iedereen op zijn of haar eigen tempo door de stappen heen gaan, zonder dat je daar als trainer naast hoeft te staan! Het aantal telefoontjes over het gebruik zal afnemen en bij vragen over het nieuwe systeem volstaat voor een groot gedeelte een doorverwijzing naar jullie Software Simulatie.

Voor wie dan écht nog een stap verder wil gaan, die zorgt er voor dat je deze e-learning module koppelt aan een paar vragen, die je goed dient te beantwoorden alvorens je toegang krijgt tot het systeem. Zo weet je zeker dat iedereen die gebruik gaat maken van een systeem, dat die tenminste een basis niveau heeft voor men aan de slag gaat.

Wil je eens zien hoe zo’n simulatie er uit kan zien, klik dan hier.
Zie jij kansen om hiermee binnen je eigen organisatie aan de slag te gaan, neem contact met ons op. We helpen je graag verder.