Adobe Captivate e-Learning publiceren als HTML5

By 5 juni 2017Nieuws

Zoals eerder aangekondigd in een nieuwsartikel, is het verstandig om e-Learning te publiceren als HTML5.

h4

Het is in Adobe Captivate eenvoudig om bestanden die voorheen als SWF werden gepubliceerd (standaard optie) ook als HTML5 te publiceren. Deze korte instructie laat zien hoe dit werkt.

Waar dien je op te letten?

Als HTML5 publiceren is in principe zeer gemakkelijk. Bij de laatste stap in het maken van e-Learning, dien je niet op SWF te klikken, maar op HTML5. Alle andere stappen zijn precies hetzelfde.

Het enige waar je op dient te letten, is dat wat je gemaakt hebt in Adobe Captivate uit ziet zoals je had verwacht. Je kan gemakkelijk de HTML5 Tracker draaien. Deze zit in menu Project – HTML5 Tracker.

Deze Tracker laat zien of er elementen zijn in de e-Learning die niet geschikt zijn, of misschien een probleem opleveren met HTML5. Over het algemeen zal hier niet veel verschijnen, als u niet buiten de normale functionaliteit van Adobe Captivate bent gegaan.

Mochten er wel elementen zijn die niet werken met HTML5, dan vind je die in dit venster.

Bekijk nu of het resultaat ok is.

Normaal gesproken bekijk je je project door het in de browser te bekijken in preview. Er is nog een optie, en dat is bekijk project in HTML5. Dat vind je in het menu Preview.

Mocht je layout problemen vinden, dan pas je deze aan in je project.

Als alles zo werkt en uitziet als gewenst, dan kan je over gaan tot publiceren.

Hiervoor klik je gewoon zoals gebruikelijk op Publish – Publish to computer

Vul de velden in die je normaal ook zou vullen, maar klik nu op HTML om HTML5 in te schakelen. En klik op SWF om deze optie uit te schakelen. Je venster zou er als volgt uit moeten zien.

Klik op Publish om je nieuwe HTML5 versie van je bestand te publiceren.

Mochten er vragen zijn over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op. Erik van Kempen, onze e-Learning specialist, helpt je graag op weg.